به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلام احمد مروی در آیین اختتامیه «همایش دانشآموختگان رضوی، سفیران وحدت حوزه و دانشگاه» که صبح امروز (۲۹ آذر ۱۴۰۳) با حضور جمعی از علما، اساتید و شخصیتهای برجسته حوزه و دانشگاه به میزبانی تالار همایشهای دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، اظهار کرد: از تأسیس دانشگاه رضوی، دانشگاه امام رضا (ع) و بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی گرفته تا مدارس و مهدکودکهای امام رضا (ع)، مجموعه آستان قدس رضوی ثابت کرده که دغدغه جدی برای صیانت از ارزشهای علمی و معرفتی جامعه اسلامی دارد. با این حال، پیشنهاد رسمی ما این است که برنامهای در آستان قدس طراحی شود که خود مجموعه آستان به محوریت بارگاه قدسی امام هشتم (ع) بتواند از دستاوردهای علمی و تحقیقاتی این مراکز پژوهشی بهرهمند شود.
وی افزود: وجود اقدس علیابنموسیالرضا(ع) سردمدار و پیشوای جریان علمی جامعه زمان خود بود و با معارف و کلام نورانی خود، میراث معنوی گرانبهایی برای جهان تشیع بهجای گذاشت که الیالابد میتوان از سرچشمه فضائل آن برای تحصیل دانش روز بهره برد. با این حال، ضرورت و اقتضای دانشگاهی که منتسب به نام نامی عالمآلمحمد(ص) است، باید این باشد که همچون این امام همام از زمانه خود جلوتر باشد، بیندیشد، تحلیل کند و نقشه راه ارائه دهد.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: همه اساتید، فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاه علوم اسلامی رضوی باید در همه حال خود را وامدار به این زیرساخت پژوهشی و این جریان معرفتی بدانند. اینطور نباشد که طلبه یا دانشجویی فارغالتحصیل شود و این فراغت از تحصیل بهمنزله خداحافظی دائمی او از این دانشگاه باشد. آموزش عالی اسلامی و مراکز تحقیق و پژوهشی دینی باید در راستای تحقق منویات بلند رهبر انقلاب پیشتاز باشند. ظرفیت ارزشمند فارغالتحصیلان میتواند کمکحال شرایط موجود کشور باشد و بسیاری از نواقص و کاستیهای موجود را شناسایی کنند و در جهت رفع آن بکوشند.
وی ادامه داد: بیش از ۱۵ مجموعه آموزشی در مقاطع مختلف مهدکودکها، دبستانها، دبیرستانها و دانشگاهها ذیل مدیریت آستان قدس رضوی فعال است، اما فقط در صورتی این نهادها به فعالیت ادامه خواهند داد که تأثیرگذاری ملموس فرهنگی داشته باشند. آستان قدس رضوی هیچ مسئولیت و تکلیفی درقبال مدرسهداری و دانشگاهداری ندارد، اما باور ما این است که باید این جریان حفظ و تقویت شود فقط به شرط آنکه زیرساخت ترویج معارف رضوی باشند.
حجتالاسلام مروی گفت: دانشگاهها کمک کنند برای زائری که به مشهدالرضا(ع) مشرف میشود، زیارت میکند و به شهر و دیار خود بازمیگردد، کاری کنیم که حتی یک قدم به معرفت اهلبیت(ع) نزدیکتر شود. مسئولیت ما فقط مرقدداری نیست، باید این بارگاه نورانی به کانون پناهآوردن مردم تبدیل شود تا مشرف شوند و ضمن زیارت، بیاموزند و عارف به امام معصوم(ع) باشند.